Rabofietssponsortocht 2013

Het is zaterdag 8 Juni, 9.15 uur. De kinderen zitten klaar in de auto’s, de fietsen achterop.

Op naar Dhr. Dré Bontekoning. Daar gaan we met zijn allen verzamelen. Ton Kortekaas is inmiddels al gearriveerd met zijn vrouw. Dré en Ton zijn alvast de startbewijzen aan het ophalen bij het startpunt. De kinderen spelen nog lekker even op straat. Astrid is helaas door ziekte verhinderd.  Om 10.00 uur starten we de tocht. Het is lekker druk bij de start met vele fietsers. Ongeveer 34 km te gaan.

Toch wel benieuwd of Lianne het ook vol zal houden, ze is tenslotte nog maar 7. Koen die gaat vol enthousiasme van start. Die redt het wel. Marisa nog lekker achterop, maar ook zij verzamelt stempels. Zo gaan we dus 9 man/vrouw sterk op pad om een extraatje bij elkaar te fietsen voor de club. Dré en Rina zijn bekend in de omgeving en fietsen dan ook voorop. Ze geven een mooi tempo aan en wijzen ons de weg. Over vele mooie paadjes en leuke straatjes volgen we de route via Dirkshorn naar Stroet. Daar is de eerste stempelpost. Gelijk maar even pauze. Na de nodige rust en wat drinken vervolgen we de weg naar Schagen. Onderweg weer veel mooie natuur gezien. Mooie huizen en boerderijen en dito tuinen. Een genot om langs te rijden. Ton begroet een collega nog vol enthousiasme, waarbij hij mij en Lianne bijna van de weg af fietst. Maar alles gaat goed en we vervolgen vrolijk onze weg. Bij de Rabobank Schagen is de volgende stempelpost. De muziek komt ons al tegemoet. Een koor zingt er op los. Ook daar ontvangen we weer een paar stempels en krijgen een appeltje mee voor de dorst. Nog even rusten en dan beginnen we aan de laatste etappe.

Ook deze laatste etappe is erg mooi. Wel een aantal stukken flinke tegenwind, dus we moeten op de pedalen stampen. Gelukkig afgewisseld met stukken vliegend voor de wind, dus het is goed te doen. Terug gekomen in Nieuwe Niedorp leveren we alle papieren weer in bij de stempelpost. De koppen worden nog even geteld en dan is alles goed. Nu hebben we nog een klein stukje te fietsen naar het huis van Dré. De kinderen staan te trappelen om de konijnen te mogen zien. De jonge konijnen die er zitten worden verwend met een knuffel en een stuk wortel. Dan kunnen we met een goed gevoel huiswaarts keren. Op naar de volgende afspraak.

Lijkt het u ook leuk om mee te fietsen? Geef het dan aan bij het bestuur. Er zijn altijd mensen nodig om mee te fietsen. Het is eigenlijk heel jammer dat we maar met 8 fietsers op stap waren. Daardoor ontvangen we als club ook niet de maximale bonus.

%d bloggers liken dit: